Skip to content

Tim Berners-Lee

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]Tim Berners-Lee, een Londenaar geboren op 8 juni 1955, heeft natuurkunde gestudeerd aan Queen’s College. Berners-Lee is de grondlegger en bedenker van de World Wide Web. Je herkent het vast van de www. in het bovenste balkje wanneer je naar een webpagina gaat surfen. Tim deed dit samen met zijn toenmalig manager Robert Cailliau.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”343″ media_width_percent=”100″ media_ratio=”three-two” media_title_uppercase=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]Na zijn studie begon Berners-Lee bij CERN in Zwitserland. Het bedrijf Cern kennen we allemaal natuurlijk van de  deeltjesversneller en hun onderzoek naar de natuurkundige fundamenten. Hier schreef hij het databasesysteem ENQUIER waarin hij hyperlink introduceerde. Hyperlinks hebben als functie het delen en updaten van informatie tussen gebruikers. Later heeft hij dit concept uitgewerkt tot de huidige World Wide Web. Berners-Lee schreef de eerste webbrowser op de NeXTcube. De eerste website op het world wide web die hij lanceerde, op 6 augustus 1991, was info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.

Zoals je kan zien is het een hele simpele pagina, maar het was ook de eerste website dus dat was al cutting edge technology. Als we nu kijken wat we allemaal regelen via het internet en wat er zou gebeuren als dit opeens niet meer bestaat is het niet weg te denken. Veel mensen kennen Tim Berners-Lee bedenker van het www. niet maar we mogen hem reuze dankbaar zijn voor zijn contributie aan de wereld.

Berners-Lee heeft voor het uitvinden van het World Wide Web meerdere prijzen gekregen, waaronder een koninklijke onderscheiding. Hij is door koningin Elizabeth II tot ridder geslagen, waarbij hij de titel ridder commandeur heeft gekregen.

Wij selecteren onze talenten op hun ambitie en creativiteit. Wellicht dat de volgende Tim Berners-Lee wel start bij uw bedrijf.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *