Skip to content

Cybersecurity plaag

De cybersecurity plaag is een belangrijk onderdeel van tech, waar steeds meer rekening mee gehouden wordt. Bedrijven moeten Europese richtlijnen volgen om hun gegevens en die van klanten te kunnen beschermen. Doorgaans horen ze dan ook maatregelen te treffen zoals: anti virus software, medewerkers een cursus privacy wetgeving geven en nog veel meer. In verband met corona werken veel mensen vanuit huis. Thuis hebben de mensen alsnog toegang tot bedrijfsgegevens, alleen is doorgaans het thuis netwerk bij lange na niet zo goed beschermd als het bedrijfsnetwerk. Hoe goed zijn bedrijven beschermd tegen cybersecurityaanvallen en wat is de impact van covid-19 hierop?

We kunnen in het onderzoek van Censuswide zien dat 44% van de CSO’s en CISO’s een toename melden in het aantal phishing-aanvallen sinds het invoeren van het thuiswerkbeleid. Dit is een significante groei van het aantal aanvallen. Hieruit is te concluderen dat hackers gebruik maken van deze kwetsbaarheid om gevoelige gegevens te bemachtigen.

Het is dan ook belangrijk dat bedrijven zich veel meer gaan focussen op het beveiligen van hun systemen op kantoor, maar vooral op de thuisnetwerken van de medewerkers omdat dat dit de zwakste schakels zijn. Het is voor bedrijven dan ook heel belangrijk om hun werknemers up-to-date te houden door cybersecuritytrainingen te geven. Op dit moment zegt 63% van de bedrijven extra cybersecuritytraining te hebben gegeven en slechts 11% van die bedrijven heeft meer dan drie keer per jaar hun werknemers getraind. Gezien de cijfers lijken dit nog niet genoeg preventiemaatregelen te zijn.
Samenvattend kunnen we zeggen dat door corona het aantal cyberaanvallen aanzienlijk zijn toegenomen. De grootste oorzaak hiervoor is dat thuisnetwerken niet zo goed beveiligd zijn als de bedrijfsnetwerken en hackers zien deze kwetsbaarheid als een kans om toe te slaan. De enige manier om deze cyberaanvallen te weren is door je medewerkers cybersecuritytrainingen te geven en software om het thuisnetwerk beter mee te beveiligen.

Meer weten over de cybersecurity? Neem dan een kijkje op searchsecurity techtarget om op de hoogte te blijven van de laatste trends!

Heb je een vraag over het HBO IT Talents Program? We helpen je graag verder. Bekijk eerst onze FAQ pagina of het onderwerp van jouw vraag er tussen staat. Heb je een andere vraag? Twijfel niet en neem contact op via het contactformulier!

7 thoughts on “Cybersecurity plaag

  1. I must thank you for the efforts youve put in penning this site. I am hoping to check out the same high-grade blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my very own blog now 😉

  2. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

  3. Right here is the perfect webpage for anybody who wishes to understand this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You definitely put a fresh spin on a subject which has been written about for decades. Wonderful stuff, just excellent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *