Skip to content

hbo it talent program brengt jong talent en ict-bedrijven bij elkaar

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]4 NOORD-NEDERLAND – Veel jonge ICT’ers barsten van het talent, maar hebben toch moeite een passende baan te vinden. Als ze van het mbo komen, missen ze bepaalde vaardigheden die werkgevers vragen. Het HBO-IT Talent Program van Brainconsultant slaat een brug met een werk-leertraject dat voor beide partijen aantrekkelijk is. De jonge IT’ers hoeven niet veel te investeren en ook niet nog eens vier jaar in de schoolbanken, maar krijgen wel een volwaardig hbo-diploma. Werkgevers binden talent, met vorming in de praktijk die aansluit op de gevraagde vaardigheden.

“De ervaring leert afgestudeerden mbo-IT moeite hebben met het vinden van een passende baan”, vertelt directeur Marc Ligeon van initiatiefnemer Brainconsultant Recruiters ICT en Marketing. “Bedrijven bedrijfsleven willen enkel hbo’ers en wo’ers, terwijl vele mbo-talenten zonder twijfel het gevraagde niveau hebben. Met ons HBO-IT Talent Program brengen wij de vraag naar hbo-vakspecialisten dichterbij het aanbod van talent. Beter benutten van het beschikbare potentieel, dat is ons doel.”

In de schoolbanken

Voor veel afgestudeerde mbo’ers is een aansluitende hbo-opleiding geen optie. Zo zien velen het niet zitten om nog eens vier jaar in de schoolbanken te moeten. Tijdens het talentprogramma gaan ze één dag per week naar school en vier dagen aan het werk. Ze verdienen een salaris en krijgen de opleidingskosten vergoed, wat de financiële haalbaarheid van deze vervolgopleiding aanzienlijk vergroot. Als klap op de vuurpijl krijgen ze een rijlespakket.
Bovendien werken ze bij een goede werkgever, waardoor ze de kennis die ze op het mbo leerden dagelijks in de praktijk kunnen uitvoeren, verbreden en verdiepen. Verder vinden mbo’ers vanuit de theoretische kennis vaak onvoldoende aansluiting op het hbo. De gerichte werkervaring tijdens deze hbo-opleiding dicht dit hiaat. In september vorig jaar ging als pilot de eerste lichting van drie leerlingen aan de slag. Het proefproject is geslaagd, waarmee het talentprogramma een formele status krijgt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”317″ media_width_percent=”100″ media_ratio=”three-two” media_title_uppercase=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]

Coaching

De deelnemers krijgen hun hbo-opleiding aan een van de Noordelijke hogescholen, zoals Stenden, Windesheim of de Hanzehogeschool. Tijdens deze vierjarige deeltijdopleiding – die ze bij succes afsluiten met een volwaardig hbo-diploma – krijgen ze grondige coaching van Brainconsultant. Ze werken volgens een persoonlijk ontwikkelingsplan, krijgen studiebegeleiding en nemen deel aan intervisiesessies. “Onze coaching begint al bij de selectie”, vertelt Ligeon, die vanaf september tien plekken beschikbaar heeft waarvoor hij nog studenten én werkgevers zoekt: “Vier dagen werken plus een opleiding op hbo-niveau, dat vraagt wel wat van je. Freewheelen is er niet bij, wij selecteren enkel studenten die het talent én de drive hebben om vakspecialisten te worden.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *