Skip to content

ICT bedrijven noord nederland

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
In dit artikel geven wij je een kijkje in de 5 grootste en toonaangevendste ICT bedrijven in noord Nederland, namelijk: IBM Client Innovation Center, RDW ICT, Sogeti, ViaData en Deltics IT.

5 grooste ICT bedrijven Noord Nederland

IBM

De noordelijke provincies als het Nederlandse Silicon Valley. Dat klinkt behoorlijk overdreven, maar niets is minder waar. Hippe jonge IT-bedrijven vanuit San Francisco vertrekken naar de noordelijke provincies in plaats van andersom, zo meldt het Financieel Dagblad. Zo ook IT Gigant IBM. IBM is het grootste informatietechnologiebedrijf ter wereld. IBM heeft vestigingen in meer dan 70 landen waar in totaal zo’n 350.000 mensen werken voor klanten in zo’n 174 landen. Werken bij IBM Client Innovation Center(CIC) in Groningen betekent werken bij een internationale organisatie die continu ontwikkelt en verandert. In 2013 opende het bedrijf de deuren van haar eerste Client Innovation Center (CIC) in het altijd bruisende Groningen. Sinds die tijd groeit het bedrijf alleen maar en zo heeft het nu zelfs haar eigen Design Studio en DevOps Garage. Van design tot beheer: IBC CIC werkt aan interessante projecten en levert de beste technische diensten aan haar klanten. Daarom een welverdiende plaats in de top 5 ICT bedrijven in noord Nederland.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”399″ media_width_percent=”100″ media_ratio=”twentyone-nine” border=”yes” media_title_uppercase=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]

RDW ICT

Van de gigant IBM verleggen we onze aandacht naar RDW ICT in Groningen. RDW is ambitieus en daar horen ICT’ers bij die bereid zijn om grenzen te verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf willen halen. ICT speelt bij de RDW een cruciale rol, vanaf de klantvraag tot en met het volledige beheer van ICT-diensten. Daarbij werken ze aan het automatiseren van de eigen IT en staat het open voor nieuwe ontwikkelingen in de markt. Zoals de transformatie naar een agile organisatie met DevOps teams, het toepassen van Cloud technologie, het inzetten van Data Science en het waarborgen van Security.

SOGETI

Als we het over bedrijven hebben die zeker toonaangevend zijn in de IT-Sector is Sogeti zeker het benoemen waard voor onze top 5 ICT bedrijven in Noord Nederland. Het bedrijf heeft haar Nederlandse hoofdvestiging in Vianen en heeft daarnaast ook een mooi kantoor in Groningen. Sogeti beseft maar al te goed dat de zakelijke markt in een rap tempo digitaliseert en de vraag naar flexibiliteit, connectiviteit, kwaliteit en veiligheid steeds meer groeit. Doordat het bedrijf focust op Cloud, Internet of Things, Testen en Security, assisteren zij klanten om de digitale transformatie succesvol te maken.

VIADATA

Van het altijd bruisende Groningen nemen we je mee naar het nuchtere Friesland. Hier is ViaData gevestigd, al vanaf 1998 actief als ICT-dienstverlener. Het bedrijf is gevestigd in Friesland, maar actief in heel Nederland. Door het succes van haar diensten en aanpak zijn er bij ViaData inmiddels al zo’n 70 jonge professionals actief. Zij realiseren oplossingen met toegevoegde waarde en introduceren innovatieve diensten. Kenmerkend bij het bedrijf zijn de korte communicatielijnen en is zeer trots op haar belangrijkste troef: de nuchtere en persoonlijke aanpak! Het bedrijf streeft om een significante speler te worden voor professionele ICT-infrastructuren, waarbij het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken centraal staat.

DELTICS IT

Tenslotte zijn we Deltics IT. Dit is een typisch gevalletje last but not least, Deltics IT is een ambitieus, betrokken en ondernemend bedrijf in Hengelo. Deltics is een organisatie waarbij passie, kwaliteit en de professionaliteit van haar medewerkers voor een belangrijk onderscheidend vermogen zorgen. Deltics heeft oog voor de loopbaan van haar IT experts. Zij krijgen bij het bedrijf alle kansen om zich continu te ontwikkelen. Deltics is een bedrijf dat innovatieve oplossingen biedt voor relevante vraagstukken. Dit gaat van hardware tot software, van netwerk tot applicatiedistributie en van cloud tot on-site server en dataopslag oplossingen.

Meer weten over deze bedrijven? Neem dan een kijkje op onze site om op de hoogte te blijven van de laatste trends!

Heb je een vraag over het HBO IT Talents Program? We helpen je graag verder. Bekijk eerst onze FAQ pagina of het onderwerp van jouw vraag er tussen staat. Heb je een andere vraag? Twijfel niet en neem contact op via het contactformulier!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *