Skip to content

Steve Kirsch

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]?Steve Kirsch (man achter de muis) is een entrepreneur met meerdere uitvindingen. Hij heeft Electrical Engineering gestudeerd aan de Massachusetts Institute of Technology. Hij is onder andere bekend als de oprichter van Mouse systems Corporation in 1982. Hier heeft hij de optische muis uitgevonden welke de voorloper is van de huidige ‘optische’ muis die wij gebruiken.

Steve Kirsch was de ontwikkelaar van de basic muis maar wij kennen deze tool tegenwoordig natuurlijk met Bluetooth, door Jaap Haartsen uitgevonden. In 2007 was hij gediagnosticeerd met de Ziekte van Waldenström (niet veel voorkomende vorm van bloedkanker), waar hij gelukkig weer van is genezen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”369″ media_width_percent=”100″ media_ratio=”three-two” media_title_uppercase=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]Het idee voor de muis ontstond eigenlijk al eerder. De echte Pioneer in dit verhaal is eigenlijk Douglas Engelbart. Hij ontwikkelde en patenteerde zijn versie al in 1964. Alleen werd het concept geïnnoveerd door Steve Kirsch en uiteindelijk bekend bij het grote publiek. De eerste muis was een houten blokje die eigenlijk alleen recht naar voren en recht opzij kon bewegen. Best wel onhandig maar je moet ergens een begin maken. In 1972 was er een man genaamd Bill English die het bekende balletje (die je soms moest schoonmaken, of net niet lekker rolde) ontwikkelde. Naast het balletje had je ook nog altijd last van een snoer die eraan vast zat. Logitech kwam in 1992 al met de eerste variant van de draadloze muis.
Kan jij je je het computer tijdperk voorstellen zonder muis? Wij niet! Dankjewel, Douglas Engelbart, Steve Kirsch en natuurlijk Bluetooth ontwikkelaar Jaap Haartsen.

Meer weten over personen zoals, Steve Kirsch? Neem dan een kijkje door al onze uitgelichte IT heroes!

Heb je een vraag over het HBO IT Talents Program? We helpen je graag verder. Bekijk eerst onze FAQ pagina of het onderwerp van jouw vraag er tussen staat. Heb je een andere vraag? Twijfel niet en neem contact op via het contactformulier![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *