Skip to content

Python developer Guido van Rossum

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]IT HERO TIME!
? Python developer Guido van Rossum (31-01-1956) is de Nederlandse ?? programmeur achter de taal Python die tegenwoordig niet meer weg te denken valt uit de IT wereld. Van Rossum begon zijn carriere in de ICT na het afronden van zijn master in wiskunde en computer wetenschap. Voordat hij de programmeertaal Python ontwikkelde heeft hij als developer meegewerkt aan de programmeertaal ABC.

De codetaal python wordt tegenwoordig in een zeer breed spectrum gebruikt. Van machine-learning en videogames tot data-analyse en nog veel meer toepassingen. Het is dan ook niet raar dat veel bedrijven op zoek zijn naar getalenteerde Python developers. De kracht van Python ligt in het feit dat deze programmeertaal open-source is. Dit zorgt ervoor dat developers het ook zo kunnen inrichten naar hun eigen wens. Veel van onze eigen talenten bij het HBO IT Talents program hebben zich zonder veel moeite deze taal toegeëigend. Zij zitten nu bij bedrijven als KPN om met hun inzicht zowel te leren als mee te werken aan grote back-office toepassingen die bijvoorbeeld in Python ontwikkeld zijn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”356″ media_width_percent=”100″ media_ratio=”three-two” media_title_uppercase=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]Guido van Rossum begon Python als project voor zichzelf rond de kerstdagen zodat hij zich niet hoefde te vervelen. De naam heeft hij ontleend aan zijn favoriete tv-programma Monthy Python. Naast het ontwikkelen van Python en de medewerking aan de codetaal ABC heeft van Rossum nog bij vele andere grote IT bedrijven gewerkt zoals bijvoorbeeld Dropbox en Google.
Sinds dit jaar is Guido aan het genieten van zijn welverdiende pensioen. Als IT-hero is hij ook opgenomen in het museum van Computer History in Mountain View, California.
Vanuit het HBO IT Talents programma bieden wij ook talenten aan die python leren. Weten wat wij voor je kunnen betekenen? neem dan snel contact op. Ze zullen nog niet meteen zoals de Python developer van Rossum zijn, maar gedreven en getalenteerd zijn ze zeker![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *