Skip to content

James Gosling

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]James Gosling de Java Developer, je kent hem waarschijnlijk niet, maar toch maak je veel gebruik van de door hem ontwikkelde programmeertaal.

We zitten elke dag op internet met onze ‘devices’ en gebruiken allemaal programma’s en apps, maar beseffen niet wie dit medemogelijk maakt. Één van deze belangrijke IT-figuren is Jameson Gosling Hij is de uitvinder en lead developer van de programmeertaal Java. De ontwikkelaar Gosling heeft in tegenstelling tot Bill Gates en Steve Jobs zijn bachelor, master en PhD in informatica.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”366″ media_width_percent=”100″ media_ratio=”three-two” media_title_uppercase=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]Tussen 1984 en 2010 heeft Gosling bij Sun Microsystems gewerkt als developer waar hij Java heeft ontwikkeld. Hier is zijn uitgaansgedachte om een programmeertaal te ontwikkelen welke niet per nieuw programma of app aangepast hoeft te worden. Na de overname van Sun door Oracle is Gosling naar Google gegaan, weer 6 maanden later naar Liquid Robotics welke hij ook verliet na de overname van Boeing voor Amazon webservices.

Java is in de eerste instantie bedacht voor interactieve televisie. De eerste naam van Java is Oak, ontleend aan de eik die naast het kantoor van James Gosling staat. Later werd de naam van het project green en uiteindelijk werd de naam Java gebruikt. Dit komt van de Indonesische Java koffie. Hoewel het voor televisie ontwikkeld was, waren de televisies nog niet zo ver. Hierdoor werd de blik op andere apparaten geworpen en werd het een zeer populaire programmeertaal.

⭐️Leuk feitje over James Gosling de Java Developer: zijn favoriete irrationele getal is √2. Hij heeft een geframede foto van de eerste 1000 cijfers van √2 in kantoor hangen.

Meer weten over personen zoals, James Gosling? Neem dan een kijkje door onze verfrissende artikelen!

Heb je een vraag over het HBO IT Talents Program? We helpen je graag verder. Bekijk eerst onze FAQ pagina of het onderwerp van jouw vraag er tussen staat. Heb je een andere vraag? Twijfel niet en neem contact op via het contactformulier![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *