Skip to content

Hbo it talents program

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]Het is algemeen bekend dat er een groot tekort is aan IT-talent, maar vooral in het Noorden groeit de vraag naar IT-personeel in een rap tempo, dit is ook te zien in de hoeveelheid vacatures die openstaan. Het aantal openstaande vacatures is gestegen met 14% ten opzichte van vorig jaar en de helft van deze vacatures is de vraag naar IT-personeel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”338″ media_width_percent=”100″ media_ratio=”three-two” media_title_uppercase=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]In het Noorden ontwikkelt de technische industrie zich op een hoog tempo waardoor ook steeds meer vacatures openstaan. Om deze vraag naar personeel bij te benen worden op verschillende manieren geprobeerd om mensen om te scholen naar een IT-functie.

Een voorbeeld hiervan is Connect.frl, het grootste tech evenement van het Noorden. Hierbij is de opening van het evenement gedaan door de burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma. Mensen van alle achtergronden, waarvan grotendeels studenten, kunnen hier netwerken en recente ICT-innovaties bekijken.

Het Noorden loop voor op innovaties op het gebied van technologie en in de komende jaren blijft de voorspelling ook staan dat de werkgelegenheid steeds meer zal toenemen in de IT-branche. Belangrijk is of de vraag ook gecompenseerd kan worden met een vergelijkbaar aanbod, maar gelukkig zijn er ook recruitment bedrijven gericht op het zoeken en opleiden van de IT-talenten van de toekomst.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *