Skip to content

ONTWIKKELING JAVA PROGRAMMEERTAAL

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]Begin jaren ’90 is Java, een bekende programmeertaal, ontwikkeld door James Gosling en zijn team developers. Over Gosling zelf heb ik een tijd terug al geschreven. Nu gaat het over wat Java is, waar we het vinden en of het meer voordelen of nadelen met zich mee brengt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”408″ media_width_percent=”100″ media_ratio=”three-two” media_title_uppercase=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]Java is al een lange tijd zowel in ontwikkeling als in gebruik, kort gezegd is het een general-purpose programmeertaal. De naam is te danken aan de vele genuttigde kopjes koffie door de developers. In eerste instantie wilde Sun Microsystems Java gebruiken in kleine elektronische apparaten. Na de opkomst van het internet zag Sun Microsystems de kans om de programmeertaal in de web omgeving te toe te passen. In 1997 is het gebruik van Java op kleine apparaten mogelijk gemaakt door de Java Card Technology. Door deze technologische ontwikkeling is het mogelijk chipkaarten/simkaarten met Java te programmeren.
Tot de dag van vandaag is Java nog steeds in gebruik voor applicaties en websites. Het gebruik is door de jaren heen zeker afgenomen, maar oudere versies van apps of websites gebruiken nog steeds Java. Eén van de redenen voor de afname is dat veel malware via Java binnendringt en zo je device infecteert. Wellicht is dit een punt waar in de ontwikkeling van de Java programmeertaal nog winst behaald kan worden.
Veel mensen hebben de vraag of het nog veilig is om Java op zijn of haar device te houden of te installeren. Zelf ben ik geen IT’er, maar heb ik wel onderzocht hoe het zit. Het is door Java vrij gemakkelijk voor hackers om malware op een computer te installeren. omdat Java op veel apparaten geïnstalleerd is en het schrijven van malware in Java vrij gemakkelijk is. Op de markt zie je ook dat computers en andere apparaten niet standaard Java geïnstalleerd hebben zoals voorheen. Mijn conclusie is dat het beter is om Java niet te installeren, tenzij je het nodig hebt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *