Skip to content

IT As A Service, wat is dat nou?

[vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”5″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]IT As A Service, wat is dat nou? Werken in de cloud is al een lange tijd ‘trending’. Lekker thuiswerken, een wasje draaien, kopje koffie erbij en de telefoon roodgloeiend door gesprekken met collega’s.

De cloud maakt mogelijk dat bedrijven zelf geen servers hoeven aan te schaffen, maar de werkzaamheden en het onderhoud hiervan mooi aan een andere partij kunnen overlaten. Hierdoor hoeven bedrijven geen dure investeringen te doen in IT-gerelateerde apparatuur en hiervoor ondersteunend IT-personeel aan te nemen. Voor mijzelf klonk het concept IT As A Service, ook wel ITAAS, redelijk logisch maar ik ben ook van de Swapfiets, Blendl, Netflix, alles highquality on-demand-generatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”0″ bottom_padding=”0″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ width=”1/1″][vc_single_image media=”395″ media_width_percent=”100″ media_ratio=”three-two” media_title_uppercase=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_height_percent=”0″ override_padding=”yes” h_padding=”2″ top_padding=”3″ bottom_padding=”3″ overlay_alpha=”100″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ row_height_use_pixel=””][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ medium_width=”0″ zoom_width=”0″ zoom_height=”0″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text]Een groot voordeel van ITAAS is dat het een service is. Jij krijgt de meest up-to-date apparatuur voor je bedrijf en de beste IT’ers. Je hoeft zelf niks meer aan te schaffen, maar je hebt een maandelijks (opzegbaar) abonnement. De financiële kant van IT As A Service is ook erg fijn. Je staat niet meer voor verrassingen als er iets kapotgaat en voor de begroting wordt er per maand een vast bedrag berekend waar je van op aan kunt. Kortom IT as a Service biedt vele mogelijkheden.
IMPLEMENTATIE VAN ATAAS
Voordat je ITAAS vlekkeloos aan het werk hebt en weet of het voor jou de meest ideale kostenbesparende en business-verhogende innovatie is zal je een aantal dingen op een rijtje moeten zetten. Het is dus raadzaam om vooraf op een rijtje te zetten wat jij precies aan hardware en services moet hebben om je doelen te bewerkstelligen. Het concept IT As A Service is erg aantrekkelijk en kostenbesparend voor freelancers/zzp’ers, kleine bedrijven en MKB. Voor de grote corporates is het gezien de omvang en vrijheid van het bedrijf veel aantrekkelijker om wel alles zelf onder te brengen.
HBO IT TALENTS
Ben je wel op zoek naar inhouse IT Talent als aanvulling op je team. Bekijk dan onze mogelijkheden binnen het HBO IT Talents program. Wij hebben onder andere IT developers ondergebracht bij KPN, Symbiotic en Gasunie. Download snel de brochure voordat onze talentenpool leeg is!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *