Maurice Benink

Hoi mijn naam is Maurice Benink, op dit moment volg ik HBO-ICT deeltijd in de richting van Software Engineering. Vier dagen per week ben ik bij KPN te vinden en daarnaast één dag bij NHL Stenden te Leeuwarden.  Het HBO-IT Talent Program volg ik bij KPN. Het werk-leer traject wat dit programma aanbiedt bevalt mij uitstekend. De combinatie van parttime werken en het volgen van een studie is ideaal. Zo pas ik tijdens mijn werk kennis toe die ik op doe tijdens mijn studie bij NHL Stenden. 

Bij KPN ben ik werkzaam als Software engineer, maar doe ik ook veel qua DevOp + Ci/CD. Mijn werkzaamheden zijn hier o.a. jenkinspipeline’s maken, kubernetesdeployment templates opzetten, code revieuws, kubernetes cluster onderhouden, bug opsporen + oplossen, code developen ,deployen, mee denken in database structuur en meedenken in codestructuur. Hier ligt vind ik zelf dan ook mijn expertise, nameli puur functionele code. 

Het contact met KPN verloopt prima, we werken wel in scrum dus heel veel direct contact is er niet.  De opdrachtgevers leggen eisen/wensen neer deze verwerken wij en laten het om de 2 week zien. Hierop kunnen ze dan nieuwe eisen/wensen maken (of aangeven dat de nieuwe features niet correct zijn ) 

Maurice Benink

Het HBO-IT Talent Program is echt aan te raden, omdat je veel sneller kan gaan dan normaal. Want tegen de tijd dat je normaal gesproken klaar zou zijn met HBO,  heb je nu een HBO diploma + 3-4 jaar werkervaring

Aan toekomstige IT-studenten zou ik dit programma aanraden als je een sterke interesse hebt in programmeren. Doordat je vier dagen bezig bent aan werk en één dag aan school is het wel druk. Er zal een professionele houding van je verwacht worden, maar dit zou uiteindelijk allemaal kunnen gaan leiden tot een waardevolle toekomst in de IT-wereld. 

 Het HBO-IT Talent Program is echt aan te raden, omdat je veel sneller kan gaan dan normaalTegen de tijd dat je normaal gesproken klaar zou zijn met HBO heb je nu HBO + 3-4 jaar werk ervaring. Hierdoor heb je een enorme voorsprong vergelijken met mensen die alleen HBO-ICT hebben gevolgd. Als je programmeren leuk vind en het als werk wilt doen is dit programma voor je financiën, carrière en kennis zeer gunstig .

Maurice Benink, Software engineer

become a talent like Maurice