KPN

KPN is een telecombedrijf, die iedereen bijna kent. Voor ons is KPN juist meer een Tech bedrijf. Wij hebben niks te maken met het verkopen van abonnementen of dergelijke. Vanuit ons als developer is KPN een Tech gigant. KPN zit natuurlijk door heel Nederland en in Groningen zit ook een afdeling waar mensen in contact zijn gekomen met jullie. Wij waren opzoek naar mensen en via via kwam het bij ons terecht dat er jong talent beschikbaar was vanuit het HBO IT Talents Program. Op het moment komt een groot deel van onze medewerkers uit verschillende landen, maar wij wilden dan ook graag Nederlands talent die bij ons konden komen werken om zo een nieuwe instroom te hebben. 

 Op dit moment zijn Maurice, Joppe en Nathan bij ons werkzaam. Zij zijn ondertussen al 2 jaar werkzaam bij ons. De integratie op de afdeling verliep zoals alle mensen die nieuw komen werken bij ons. In het begin heeft iedereen begeleiding nodig om zich thuis te voelen in de systemen en de werkwijze, maar de jongens hebben dit zeker goed en snel opgepakt.  

 Het is voor ons als bedrijf geen struikelblok geweest dat de jongens van het mbo afkwamen. Het zijn echt drie goede ontwikkelaars en ze halen het niveau gewoon makkelijk. Het is tot op de dag van vandaag dus geen enkel probleem geweest. Het enige, wat overigens ook normaal is, is dat er in het begin wat begeleiding nodig was en daarnaast hebben ze Python destijds moeten leren. Ze hebben dit echt snel opgepakt en ze waren ook goed voorbereid, omdat ze al een mbo hadden afgerond. Ik kan eigenlijk zeggen dat het zeker geen probleem voor ons was dat zij van het mbo afkwamen, eigenlijk een voordeel zelfs want ze konden daardoor een stuk makkelijker hun weg vinden in onze systemen.  

KPN

Met dit programma hebben wij als bedrijf jong talent verworven, wat voor ons een grote aanwinst is! 

 

Wij maken een portal voor onze eindklanten. Dit doen we in teams van zes. In principe zijn ze daar allemaal full stack developer, maar je kan wel zien dat de één meer interesse heeft in een bepaald deel. Bij Joppe is het bijvoorbeeld meer de Front-end developing, Maurice wat meer in de Back-end en Nathan is iemand die echt full stack bezig is en die houdt van het brede spectrum.  

 Voor mij zijn de verwachtingen eigenlijk wel overtroffen. We doen heel veel met nieuwe mensen die binnenkomen ook, omdat ze nieuwe technieken mee nemen en vers geplukt zijn. Wat ik bij de jongens zie is dat ze ook echt meenemen wat ze hier leren in hun schoolwerk en de opdrachten vanuit school worden er ook een beetje op aangepast. Het was dus eigenlijk nog een stapje beter dan ik had verwacht. Ik raad het HBO IT Talents Program zeker aan. De jongens zijn goed geïntegreerd en passen goed binnen het team. Het samenwerken en communiceren gaat ook zeker goed. Met dit programma hebben wij als bedrijf jong talent verworven, wat voor ons een grote aanwinst is! 

Ezra Korte, Lead Developer

become a Client