Joppe Lennips

Mijn naam is Joppe Lennips en ik heb een mbo 4 opleiding Applicatie- en Mediaontwikkelaar afgerond en ben nu bezig met de opleiding HBO Software Engineering op NHL Stenden. Ik volg een deeltijd HBO studie en ben door het HBO IT Talents Program ook nog 4 dagen per week werkzaam bij KPN in Den Haag. 

Het programma bevalt me goed, doordat ik de dingen die ik op school leer gelijk kan toepassen op mijn werk en tegelijk kan ik wat ik tijdens werk leer toepassen op mijn opdrachten. Hierdoor leer ik dingen veel sneller. Een pluspunt hierbij is dat ik gelijk werkervaring opdoe. Mijn werk-leer traject is maandag één lesdag en dinsdag t/m vrijdag ben ik aan het werk bij KPN. 

KPN is een groot Nederlands telecombedrijf. Ik werk hier zelf als software engineerWe werken in een team van zes, waarbij we allemaal samenwerken om een portal op te zetten en iedereen heeft dan zijn taken. Mijn sterkste kant is Front-end, het visuele gedeelte van websites. Hierbij kun je denken aan het ontwerpen en uitwerken van pagina’s en formulieren, maar ook geautomatiseerde E2E tests. De IT-omgeving is een grote afdeling die allemaal in contact staan door middel van Slack en/of Teams zodat we goed kunnen samenwerken.

Joppe Lennips

Ik zou het HBO IT Talents Program zeker aanraden als je gedreven en gemotiveerd bent om verder te komen in ICT.

Toen ik begon met het HBO IT Talents Program was mijn doel om mijn kennis van ICT uit te breiden en ervaring op te doen op de werkvloer. Hiervoor had ik een Mbo-4 afgerond en ik wou nog verder leren terwijl ik ook wilde bginnen met werken. Veel bedrijven zijn niet bereid om studenten van het mbo gelijk aan te nemen. Vaak moet je dan eerst een HBO diploma hebben. Nu heb ik de mogelijkheid om 4 jaar werkervaring op te doen en aan het einde een HBO ICT diploma te behalen. Het contact met mijn werkgever is ook goed, doordat we met de scrum methode werken hebben we goed overleg met het hele team en de opdrachtgevers. 

Ik zou het HBO IT Talents Program zeker aanraden als je gedreven en gemotiveerd bent om verder te komen in ICTDoordat je werken en leren combineert leer je een stuk sneller en geef je je carrière een grote boost! Je leert niet alleen de theorie maar op werk kan je je kennis gelijk in de praktijk gebruiken. Ook ontvang je gelijk al een goede start salaris in plaats van een studiefinanciering en worden je schoolkosten vergoed. 

Joppe Lennips, Software developer

become a talent like Joppe