Gasunie

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden ze de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof.

De talenten vanuit het HBO-IT Talents Program zijn op verschillende disciplines binnen de organisatie werkzaam. Wanneer meer gekeken wordt naar de techniek zijn dit engineers op het gebied van elektrotechniek, instrumentatie, procesbesturing en werktuigbouw. Daarnaast zien we ICT’ers die naast kennis van software en ICT security ook affiniteit hebben met de hardware in het veld. Door een gebrek aan resources moesten de talenten vrij snel zelfstandig kunnen werken.  

Alhoewel GasUnie vooraf enkele twijfels had, waartoe de talenten in staat zouden zijn tijdens het 1e jaar van hun HBO-studiezijn de verwachtingen flink overtroffen. De organisatie is met name verrast over het feit dat de talenten specifieke kennis zo snel eigen kunnen maken.  

Gasunie

We zijn met name verrast over het feit dat de talenten specifieke kennis zo snel eigen kunnen maken

De samenwerking tussen de organisatie en de talenten bevalt uitstekend. We waren op zoek naar talenten met specifieke kennis die op de markt moeilijk verkrijgbaar waren. Vanuit Brainconsultant werd ons een medewerker aangeboden die het HBO IT Talents Program volgde. Door de leergierige opstellingen werd de kennis snel eigen gemaakt! Hierdoor kon er binnen een mum van tijd zelfstandig gewerkt worden, wat ideaal is voor een organisatie als GasUnie. 

  Wij raden andere bedrijven in de IT-wereld een samenwerking met het HBO IT Talents Program dan ook zeker aan! Vooral omdat op deze wijze MBO’ers een kans krijgen om door te stromen naar het HBO op een praktische wijze. Tevens werkt de inzet van jonge talenten binnen de organisatie verfrissend. Ze kunnen nog onbelemmerd vragen stellen en komen met nieuwe ideeën. 

 

Ronald Slegers

Manager Elektro instrumentatie en proces control installaties GasUnie.

become a Client